פרסום ראשון: עידן אבישר הודיע על סיום תפקידו ב"גודמן"

משהו רקוב בממלכת גודמן: בתוך חודש הודיעו מנהל בית הספר למשחק "גודמן" והמנהל האומנותי על עזיבתם בעקבות שימוע. האם כל זאת קורה על מנת לסלול את דרכו חזרה של מייסד המקום, שמוליק יפרח, לכס הניהול?

בית הספר למשחק היחידי בדרום עובר בחודש האחרון שינויים רבים. לפני פחות מחודש חשף כתבנו אביחי מרציאנו כי מנהל בית הספר, עידן אבישר והמנהל האומנותי, רפי ניב, זומנו לשימוע לפני פיטורים.

הבוקר אנחנו מפרסמים לראשונה כי זה רשמי. לאחר שרפי ניב פרסם הודעה על סיום תפקידו באחת מהרשתות החברתיות לפני מספר שבועות, אמש הודיע גם עידן אבישר על סיום תפקידו. אבישר מסר: "סיימתי את תפקידי בגודמן. תודה על ההזדמנות ועל הסיום המכובד. מאחל לכולכם בהצלחה". רפי ניב שומר בעת הזו על שתיקה. לדברי גורם המעורה בפרטים: "רפי ניב זועם. הסאגה הזו צפויה לעבור למישור המשפטי. כשרפי יחליט לפתוח את הפה, לאחר שיקבל אישור מעורך דינו, יחשפו הרבה דברים שיסעירו את ענף התרבות בעיר באר שבע".

מדובר במהלך תמוה עוד יותר כאשר פיטורי השניים מתקיימים כשנתיים לאחר כניסתם לתפקיד, עת החליפו את שמוליק יפרח בניהול המוסד בעקבות מעברו לתפקיד מנהל תאטרון הקאמרי. ה"רומן" של יפרח עם הקאמרי היה קצר והסתיים בפברואר 2018. בהודעה שפרסם אז טען יפרח כי מדובר ב'סיבות משפחתיות' אך לדברי מקורביו: "התל אביבים (מהקאמרי) לא יכלו לעכל באר שבעי".

לפני כחודש, יו"ר ההנהלה הציבורית של ביה"ס למשחק גודמן, עופר ליפשיץ, הכחיש את הפרסום על כך שאבישר עבר שימוע, זאת למרות שהפרסום אכן היה נכון. במקום זאת, מסר ליפשיץ את התגובה הבאה: "ההנהלה הציבורית של גודמן בוחנת את המבנה הארגוני של בית הספר למשחק והתאמתו לצרכים עתידיים".

אז מה הוביל לעזיבת השניים ומה אלו בדיוק אותם "צרכים עתידיים"? תלונות על כשלים או אי עמידה ביעדי בית הספר הן לא בהכרח סיבה טובה לפטר את צמד המנהלים שלא סיימו אפילו קדנציה אחת בתפקיד. כך או אחרת – משהו מסריח מאחורי הקלעים. האם מי שצריך לחשוש למעמדו צריך להיות מנכ'ל תאטרון באר שבע, אורן אהרוני?

אם לא די בכך – העניינים לא שקטים גם בתיאטרון באר שבע. אתמול הוכרז סכסוך עבודה בתיאטרון, זאת בעקבות אי כיבוד ההסכם הקיבוצי עליו חתום התאטרון ואי תשלום תנאים סוציאליים לשחקנים שכירים. ההסכמים הקיבוציים עלייהם מדובר נחתמו לפני כעשרים שנה ומאז לא כובדו.
בתום משא ומתן של שנה בין הצדדים ולאור כישלונו, זאת לאחר שהתאטרון הודיע כי אין בכוונתו להסכים למתווה העסקה כפי שהוצע, החליטו השחקנים יחד עם הנהלת שח"ם כי יוכרז סכסוך עבודה מיידי עם התאטרון.

להאזנה לדיווח המלא ולראיון עם אורי רשטיק. מרכז הפעילות של ארגון שח"ם – ארגון השחקנים בישראל: