היום מצוין ברחבי העולם 'יום המאבק הבינלאומי לאלימות נגד נשים', לרגל יום המאבק הבינלאומי לאלימות נגד נשים ובמלאות עשרים שנה לחקיקת חוק למניעת הטרדות מיניות בישראל התקיים, ביום שלישי, דיון בוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בראשות חברת הכנסת אעידה תומא סלימן. דיון בו הוצגו נתוני דוח ריכוז המשטרה לשנים 2016/17 על עברות מין כלפי נשים.
לפי נתוני ויצו 13 אלף נשים נפגעות אלימות טופלו בשנה האחרונה. ההערכות הן שיש 200 אלף נשים בישראל, וחצי מיליון ילדים החיים תחת אלימות וחמישים תלונות על אלימות בתוך המשפחה מדווחות למשטרה מידי יום. נכון לשנת 2018 נרצחו 21 נשים השנה, עלייה של 30% מהשנה שעברה. האחרונה היא מנאל אלפזרת בת 43 מתל שבע אחיה נעצר בחשד למעשה. בשנה האחרונה שהו 668 נשים ו945 ילדים בארבע עשרה המקלטים בפזורים בארץ. 59% מהנשים יצאו לחיים חדשים ו20% חזרו לבעלים שלהן.
לגבי עברות המין עולה שבשנת 2016 נפתחו 5,127 תיקים בגין עבירות מין כלפי נשים וגברים ובשנת 2017 נפתחו 6,321 תיקים. עלייה של 7% עיקר העלייה בדיווחים נרשמה בעבירת מעשה מגונה בכוח ובעברות של הטרדה מינית. עוד עולה שלכשבעה אחוזים מהחשודים נפתחו יותר מתיק אחד בגין עברות מסוג זה בשנתיים האחרונות. קבוצת הגילאים הפגיעה ביותר לפי נתוני המשטרה הן צעירות בנות 12-17 1364 תלונות הוגשו על ידי קבוצת הגילאים הזו רובן על עבירות מעשה מגונה בכוח. 40% מהתלונות דווח על ידי ילדות מתחת לגיל 12. ובשישים אחוז מהמקרים הפגיעה נעשית על ידי מכר.
בשנת 2016 מתוך 4100 תלונות הוגשו כתבי אישום רק 683 מקרים ובשנת 2017 הוגשו 664 כתבי אישום, הסיבה העיקרית למיעוט כתבי האישום היא חוסר בראיות. למעשה רק עשרה אחוזים מנפגעי עבירות תקיפה מינית מגיעים לבתי חולים לאיסוף ממצאים שיכולים לקשור, ב dna, את העבריין למעשה.
בבית החולים סורוקה יש חדר אקוטי, חדר ייעודי לנפגעי פגיעה מינית שם מתלונן ומתלוננת יקבלו מענה-עובד סוציאלי, משטרה רופאים ואפשרות לאסוף ממצאים פורנזים. שנשמרים לאורך שנים. אין חובה להגיש תלונה ולהתחיל תהליך פלילי מיד אחר הפגיעה. אלא בתווך חוקי ההתיישנות של ישראל שעומדים על עשר שנים.
מאז שהחלו קמפיינים תקשורתיים נגד הטרדות מיניות בעבודה עלו הדיווחים והתלונות ב-20% קמפיין me too ולא התלוננתי העלו את כמות הפניות למרכזי הסיוע ב-25% אחוזים.
להאזנה לדיווחו של כתבנו אוריאל גור דוד עם הפרטים המלאים ולראיון עם אניטה רוזנבאום, תושבת ערד מתנדבת בעבודה עם נשים מוכות: