מתכון קליל וטעים לקיש בטטה מושלם

מתכון לקיש בטטה חלבי ומהיר להכנה, לאירוח כייפי או סתם לפנק את המשפחה

מצרכים למתכון:
חבילת בצק פריך מוכן

להכנת בצק קיש ביתי:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה / מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים
למלית בטטה וגבינות:
2 בטטות
1 בצל
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 גרם בולגרית מגורדת / גבינת פטה עיזים מפוררת
1 שמנת מתוקה
2 ביצים טרופות
תבלינים: אבקת מרק עוף, פלפל לבן, אגוז מוסקט.

הוראות הכנה:
הכנת בצק הקיש

מעבדים בפולסים קצרים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלמון ו 2-3 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה, מוציאים ואופים כ-15 דק׳ עד שהבצק מזהיב קלות, מוציאים ומצננים.
להכנת מלית בטטה וגבינות
קולפים ופורסים את הבטטה לעיגולים, מבשלים מספר דקות במים רותחים.
חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים עד הזהבה.
מפזרים את הבטטות והבצל על בצק הקיש.
בקערה נפרדת מערבבים את יתר חומרי המלית ויוצקים מעל לבטטות והבצל.
אופים כ-40 בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מצננים היטב לפני שפורסים.

שדרוגים לקיש בטטה:
* להכנת קיש בטטה מהיר: ניתן להמיר את הבצק הפריך בחבילת בצק עלים או פילו שאותם אין צורך לאפות לפני המלית.
* להכנת קיש בטטה ופטריות: יש להוסיף פטריות שמפיניון פרוסות ולטגן יחד עם הבצל.

מתכון מתוך האתר:Foodisgood
תמונה: Foodisgood