ספיישל שבועות: גביניות קטנות ומתוקות מבצק שמרים

מאפים קטנים של גביניות מבצק שמרים על פי מתכונו של השף מיכה כלפה ימתיקו לכם את החג

מצרכים:

1 קילו קמח לבן…
50 גרם שימרית
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה
400 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
2 ביצים
כפית של גרדת לימון
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל
1/2 כפית מלח

למלית:

500 גרם גבינת בטוב טעם ( בטוב טעם זה שם הגבינה)
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
10 גרם חמאה ממסת.
50 גרם חמוציות או צימוקים

*למריחה על הגביניות: ביצה טרופה עם מעט מים, ואפשר במקום ביצה , לפזר על הגביניות אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק חלק כ – 12 דקות לישה.
2. מכסים את קערת הבצק ונותנים לבצק התפחה של שעה עד שהוא מכפיל את עצמו.
3. לאחר שהבצק תפח, מחלקים ל 5 כדורים שווים וכל כדור מרדדים דק לריבוע.
4. כל ריבוע מחלקים ל4 ריבועים שווים בגודל בן 8 – 10 ס"מ
5. במרכז כל ריבוע שמים כף מהמלית, מרטיבים את השוליים של הריבוע במים ומקפלים את הפינות אל מרכז המלית כשקצבות הפינות אחת על השנייה ומהדקים חזק.
6. את הגביניות מניחים על תבנית עם נייר אפייה, וכסים את התבנית ומתפיחים כ35 דקות.
7. מחממים תנור ל 190 מעלות , מורחים את הגביניות בביצה שמעורבבת עם מעט מים, ומכנסים לתנור .
8. אופים את הגביניות כ – 12-15 דקות עד שמזהיבים יפה , מצננים אותם ובוזקים מעל אבקת סוכר

לעוד מתכונים של מיכה כלפה –לחצו כאן

בשבועות אופים עם מוצרי החשמל של תקה למעבר לאתר לחצו כאן