ספיישל שבועות: עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו

תמיד רציתם להכין את העוגה הכי שווה לחג? השף מיכה כלפה סידר לכם מתכון מתוק ומושחת לעוגה שהולכת להיות הלהיט בחג הקרוב!

חומרים :

תבנית 24
500 גרם גבינה לבנה 9% / 5%
750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות )
3 כפות ברנדי או ליקר קירסאו או מיץ תפוזים או רום.
14 גרם ג'ילטין מומס ברבע כוס מים
225 גרם סוכר
שברי עוגיות אוראו מחצי חבילה (להכנסה לתוך העוגה)
1 פודינג וניל
1 חבילה של עוגיות אוראו טוחנים דק בשביל לפזר מעל העוגה

לבסיס העוגה:

200 גרם עוגיות אוראו טחון מעורבב עם 150 גרם חמאה מומסת.
הכנת בסיס העוגה:
1. מניחים את סרט השקף סביב הדופן הפנימית של תבנית העוגה ( לא חייב סרט שקף)
2. מפזרים ומהדקים טוב את התערובת כך שתכסה את כל התחתית ובעובי שווה.
3. מניחים את התבנית בצד

אופן ההכנה:

1. קערה (1) – מקציפים את השמנת עם 100 גרם סוכר והפודינג עד שהיא יציבה.
2. קערה (2) – מקציפים את הגבינה ו 125 גרם סוכר 3 כפות ליקר לתערובת אחידה, ומספים את הג'לטין לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. את קערת הגבינה מקפלים לתוך קערת השמנת המוקצפת בתנועות קיפול ומוספים גם את שיברי העוגיות .( לא יותר מידי לקפל).
4. ויוצקים לתבנית עם הבסיס המוכן, מישרים את הגבינה טוב בתבנית ומכנסים למקפיא ל3 שעות.
5. לאחר 3 שעות במקפי , מצאים את העוגה ומפזרים מעל העוגה את העוגיות הטחונות ומקפיאם שוב לשעתיים .
6. לאחר ההקפאה מוצאים את העוגה ומנתקים אותה מהתבנית ומכנסים למקרר.
7. העוגה מוכנה לאכילה

לעוד מתכונים של מיכה כלפה – לחצו כאן