( אפשר במקום הפסיפלורה עם כל מחית שרוצים: לוטוס, מנגו, שוקולד, אננס,
ועוד…)
תבנית 24
חומרים :
750 גרם גבינה לבנה
750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות )
3 כפות ברנדי או ליקר קירסאו או מיץ תפוזים או רום.
20 גרם ג'ילטין מומס בחצי כוס מים
225 גרם סוכר
1 מחית פסיפלורה או ריבת פסיפלורה
1 פודינג וניל
** לבסיס העוגה 200 גרם של עוגיות כשרות לפסח טחונות מעורבבות עם 150 גרם חמאה מומסת.
הכנת בסיס העוגה:
1. מניחים את סרט השקף סביב הדופן הפנימית של תבנית העוגה ,
2. מפזרים ומהדקים טוב את התערובת כך שתכסה את כל התחתית ובעובי שווה.
3. מניחים את התבנית בצד
אופן ההכנה העוגה :
1. קערה (1) – מקציפים את השמנת עם 100 גרם סוכר והפודינג עד שהיא יציבה.
2. קערה (2) – מקציפים את הגבינה ו 125 גרם סוכר 3 כפות ליקר לתערובת אחידה, ומספים את הג'לטין לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. את קערת הגבינה מקפלים לתוך קערת השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.( לא יותר מידי לקפל).
4. ויוצקים לתבנית עם הבסיס המוכן, מישרים את הגבינה טוב בתבנית ומכנסים למקפיא ל3 שעות.
5. לאחר 3 שעות במקפיא , מוצאים את העוגה ומורחים עליה את מחית הפסיפלורה ומקפיאם שוב לשעתיים .
6. לאחר ההקפאה מוצאים את העוגה ומנתקים אותה מהתבנית ומכנסים למקרר.
7. העוגה מוכנה לאכילה
הערה: אפשר במקום מחית פסיפלורה. לרוקן את פרי הפסיפלורה ולמרוח על העוגה
המתכון באדיבות הקבוצה אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה