אנחנו ברדיו דרום והטבחית צליל אוחנה הבאנו לכם מתכון מנצח לעוגיות אלפחורס כשרות לפסח שיהיו נושא לשיחה סביב שולחן הסדר!
מרכיבים:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
2 ביצים
1/2 כוס אבקת סוכר ( אפשר פחות)
1 3/4 כוסות קורנלפלור.
1 1/3 כוסות קמח תפוח אדמה.
1 שקית אבקת אפייה.
1 שקית סוכר וניל.
כפית תמצית וניל.
למילוי:
גביע ריבת חלב כשר לפסח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכניסים את כל המרכיבים למקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת בצק משי למגע. הכנתי לי מראש בצלחות נפרדות את הקורנפלור וקמח תפוח אדמה ולאט לאט מוסיפים. לא הוספתי בבת אחת. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה.
מפזרים מעט קמח תפוח אדמה על משטח העבודה, מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים בעזרת חותכן.
השתמשנו בגלגלת של פיצה לחיתוך ריבועים
מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ואופים במדף השלישי מלמעלה בתנור בערך 8 דקות מגש.
מצננים את העוגיות ומרכיבים.
המתכון פשוט מאוד להכנה מה שלוקח יותר זמן זה הרכבת העוגיות, אבל שווה לכן לנסות.
המתכון באדיבות צליל אוחנה