אתמול (ראשון) פורסם כי על פי הערכת המשטרה והרשות לניירות ערך, ראש הממשלה בנימין נתניהו יידרש לחקירה באזהרה במסגרת חקירת פרשת בזק. במקביל, יש מאמץ במשטרה לגייס עד מדינה שיעיד בפרשה. במשטרה מעריכים כי זה עניין של זמן בלבד עד שאחד החשודים המרכזיים יחליט לשמש כעד מדינה תמורת המתקת עונשו.
מהעדויות וממצאי החקירה שנאספו עולה החשד כי נתניהו פעל באמצעים שלטוניים, שהמדינה העמידה לרשותו כדי לקדם אינטרסים ומטרות אישיות שלו. החשודים שנעצרו היום חשודים או במתן או בקבלת שוחד. "מעבר לאופק" – זה השם שבחרו לתת במשטרה וברשות לניירות ערך לפרשה החדשה והרגישה. במשטרה וברשות לניירות ערך הכינו הפתעה לנחקרים בתיק 4000 , וב-48 שעות הקרובות ייחשפו החשודים לראייה המרכזית.
בהודעת המשטרה, שפורסמה אתמול, נכתב כי נוכח ראיות שמצאה רשות ניירות ערך בחקירת הפרשה, שהעלו חשדות לביצוע עבירות נוספות, נפתחה חקירה משותפת חדשה. כמה חשודים נעצרו בינתיים, בהם נושאי משרה בכירים בקבוצת בזק ושני האישים המקורבים לנתניהו. שני המקורבים לנתניהו הגיעו אתמול למשרדי רשות ניירות ערך בתל אביב כדי למסור עדות בפרשת בזק. השניים כיהנו בעבר בתפקידים בכירים ביותר בלשכת ראש הממשלה ושמו של אחד מהם כבר נקשר לפרשה פלילית אחרת שנחקרת במשטרה.
אתמול מסרו עדות מנכ"ל "וואלה" אילן ישועה, העורך אבירם אלעד ועורך האתר לשעבר ינון מגל. הם מסרו עדות על הטענות כי הופעל עליהם לחץ מצד אלוביץ' וסביבתו בנוגע לנושאי סיקור, בהם זה של ראש הממשלה. השלושה אינם מוגדרים חשודים. חברת בזק הודיעה לבורסה על החקירה המחודשת. בהודעה לא מפורט מעבר להודעה שפרסמה המשטרה.
ראש הממשלה פרסם תגובה, במהלך הדיונים בבית המשפט. בתגובה מטעמו של נתניהו נכתב: "זו עוד חקירת סרק בלחץ התקשורת. מסע הצייד התקשורתי נמשך במלא עוזו. אחרי שיצא האוויר מ-1000 ו-2000 ואחרי שמתברר שאין בכלל אוויר ב3000, התקשורת יצרה לחץ כביר לייצר בלון חדש – 4000. גם ממנו יצא כל האוויר. משרד המשפטים הבהיר בדו״ח מבקר המדינה ביחס לבזק: 'רה״מ לא קיבל החלטות שנויות במחלוקת… לא הייתה החלטה שהיטיבה עם בזק באופן ספציפי שניתן היה להצביע עליה כהחלטה שעשויה להיות שנויה במחלוקת, וככזו שעשויה להיות נעוצה בפגם של ניגוד עניינים'. לכן מדובר בבועה מלאכותית שגם היא תתפוצץ".
היום בתכניתנו "הבוקר" ברדיו 101.5 התראיין מתי טוכפלד, הפרשן הפוליטי של "ישראל היום" ושוחח איתנו על היחסים שבין תקשורת לנבחרי הציבור שלנו, לדבריו ראש הממשלה פנה אליו במספר מקרים אך לא באופן חריג בהשוואה לפוליטיקאים אחרים. עוד הוסיף טוכפלד כי היחס בין תקשורת לבין פוליטיקאים הוא בעיתי מטבעו, שכן יש יחסי גומלין בין הצדדים גם במקרים בהם פוליטיקאי מעביר אייטם לעיתונאי, לדבריו כל הקשר הזה עלול להוביל לעבירות שוחד.
האזינו לראיון המלא: