אמש (ג') פונה פעוט כבן חודש כשהוא מעורפל הכרה לבית החולים סורוקה בעיר. הסיבה: פגיעה מהיפוטרמיה. איך נמנעים מזה ומה צריך לעשות עד שמגיעים לרופא?
אמש, בשעה 19:29 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב נגב על פעוט מעורפל הכרה במרפאה בבאר שבע. חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום העניקו טיפול רפואי לפעוט כבן חודש ופינו אותו לבי"ח סורוקה כשהוא במצב בינוני וסובל מהיפותרמיה.
היפותרמיה, מכונה גם חֹם נָמוּךְ, תַּת-חֹם היא ירידה בטמפרטורת הגוף כתוצאה ממחלה, חשיפה לטמפרטורות נמוכות וגורמים אחרים. טווח הירידה בטמפרטורת הגוף במקרה של היפותרמיה, רחב מעט מטווח העלייה במקרה של חום גבוה. המצב מוגדר כהיפותרמיה כשמתרחשת ירידה של יותר מ-2 מעלות צלזיוס מטמפרטורת גוף נורמלית 35 מעלות ומטה.
טמפרטורת גוף נמוכה מ-32 מעלות נחשבת למסוכנת ועלולה לגרום אף למוות.
טמפרטורת גוף נמוכה מ-27 מעלות תגרום כמעט תמיד למוות. טמפרטורת הגוף הנמוכה ביותר שנרשמה אי-פעם ושלא גרמה למוות היא 13 מעלות.
בסיכון הגבוה ביותר נמצאים תינוקות וקשישים, חסרי בית החשופים לקור שבחוץ, צוללנים או למטיילים באזורים מושלגים. אבל כאמור, גם כשהטמפרטורה אינה מתחת לאפס, תיתכן פגיעת קור.
בתכניתנו 'בוקר טוב דרום' שוחחנו עם ד"ר פואד אל- סנע, רופא ילדים ומנהל מרפאה ב'שרותי בריאות כללית'. לדבריו, חשוב לשים לב לסביבה ולחום הגוף. האזינו לדברים: