השירות המשותף: בשטח, נרשמת עלייה במספר הלוחמות הדתיות בצה"ל

השירות המשותף: בשטח, נרשמת עלייה במספר הלוחמות הדתיות בצה"ל

פעילות יחידות לחימה בשכם. התמונה באדיבות דובר צה"ל

תחילה היה זה חוק המרכולים שעבר בהבלגה יחסית אך בתגובה לקריאות נגד שירות נשים בצה"ל שנשמעו בסוף השבוע האחרון, תקף שר הביטחון את הרב הראשי ורבנים נוספים ואמר כי מדובר ב"הקצנה בלתי סבירה בעליל". האם המאבק על השבת הופך למאבק על גיוס נשים?

מספר הצעירות הדתיות שמתגייסות לצה"ל הוכפל בתוך שנים. בכירי הרבנים מתנגדים בתוקף ומערכת החינוך השמרנית מנסה לעמוד בפרץ- אך מספר הצעירות הדתיות שמתגייסות לצה"ל זינק בחדות. שילוב הנשים בצה"ל, שנתפס בתקשורת ובשיח הציבורי בישראל כמאבק בין חילונים ובין דתיים, הוא קודם כל זירת עימות פנים-מגזרית. קול הזעקה הגובר של בכירי הרבנים בשנים האחרונות לנוכח שירות הנשים בצה"ל, התעורר פחות בגלל שירותן של נשים חילוניות בצבא או שירותם של צעירים דתיים לצדן, אלא קודם כול ובעיקר בשל שירותן הצבאי של יותר ויותר צעירות דתיות.

והנתונים הללו מהדהדים: בתוך חמש שנים, מספר המתגייסות הדתיות יותר מהוכפל – וב-2016 התגייסו כ-2,500 צעירות דתיות. בשלוש השנים האחרונות זינק מספר החיילות הדתיות במערך הלוחם ביותר מ-71%, ומספר הקצינות הדתיות בשירות חובה גדל ביותר מ-30%.

בתכניתנו 'בוקר טוב דרום' שוחחנו עם הרב דוד פנדל, ראש ישיבת ההסדר "אפיקי דעת" בשדרות שתומך בקריאתו של הרב מרדכי אליהו לפטר את הרמטכ"ל על רקע סוגיית השירות המשותף, ועם שרון בריק דשן- מנהלת תכנית "משרתות באמונה" של ארגון אלומה, המסייעת בשילוב בנות דתיות בצה"ל. האזינו לדברים: