שנה קשה לעסקים: כ20% מהעסקים שנסגרו בשנה החולפת- בדרום

העסקים בישראל, שנחשבים לעמוד השדרה של הכלכלה הישראלית, התמודדו עם שנה קשה נוספת – כאשר מספר הולך וגדל שלהם לא מצליח לשרוד. מנתוני חברת המידע העסקי CofaceBdi עולה כי בשנת 2017, מספר העסקים שנסגרו הגיע לשיא נוסף של 43.2 אלף – עלייה של 2.2% לעומת מספר העסקים שנסגרו ב-2016. הנתונים מתבססים על מספר העסקים הפעילים שנפתחו ונסגרו במהלך השנים האחרונות ושהייתה להם פעילות משמעותית לאור התקופה.

כאשר משווים את מספר העסקים שנפתחו במהלך 2017 לעומת אלו שנסגרו, רואים כי על כל 10 עסקים שנפתחו בישראל במהלך השנה – 9 נסגרו (או במילים אחרות: 90% ממספר העסקים שנפתחים – נסגרים

למעשה, בשנה החולפת הצטרפו למשק 4,400 עסקים בלבד, לאחר שנפתחו 47,600 עסקים חדשים ומרביתם נסגרו. אמנם זוהי השנה הרביעית ברציפות שבה נוספו למשק יותר מ-4,000 עסקים בשנה, אולם עדיין מדובר בכמות נמוכה מזו שנרשמה בתחילת העשור ועמדה על תוספת של יותר מ-12 אלף עסקים בשנה.

ב- CofaceBdi-מסבירים כי היקף הסגירות של העסקים שלא הצליחו לשרוד, מגיע על רקע סביבה עסקית קשה עמה מתמודדים העסקים בישראל בשנים האחרונות. כפי שמתבטא, בין היתר, במדד הסיכון של CofaceBdi לחברות המעסיקות עד 20 עובדים, כיום מדובר ברמת סיכון של 6.99 – גבוהה בלא פחות מ-10% ממדד הסיכון של החברות המעסיקות 20 עובדים ומעלה (6.35(

מניתוח ההתפלגות הגיאוגרפית של מספר העסקים שנסגרו בישראל בשנת 2017 עולה, כי אזור המרכז והשרון ריכז את השיעור הגבוה ביותר – והוא עומד על 38.6% מהעסקים שנסגרו. שיעור גבוה יחסית של 31.1% מהעסקים שנסגרו היה באזור הצפון, ואילו באזור הדרום נסגרו "רק" 19.7% מהעסקים במהלך השנה. באזור ירושלים נרשם השיעור הנמוך ביותר של סגירות בתי עסק – 10.6% בלבד מסך העסקים שנסגרו בישראל במהלך השנה.

בתכניתנו 'בוקר טוב דרום' שוחחנו עם משה טרבלסי-נשיא לשכת המסחר והתעשייה, בבאר שבע. האזינו לדברים: