מדברים ביזנס: כל מה שרציתם לדעת על פורטל 'ביזבנגב'

כ-20 מליוני ₪ בעסקאות שבוצעו ביוזמת מיזם ביזבנגב של הרשות לפיתוח הנגב והגליל. גם אתם רוצים לקדם את העסק שלכם באמצעות הפורטל בחינם? הכנו במיוחד בשבילכם מורה נבוכים בדרך לשדרוג העסק שלכם.

אז מה זה בעצם הפורטל? ואיך הוא משרת אתכם? נספר לכם כל מה שרציתם לדעת, כדי שתגיעו מוכנים ביום חמישי הקרוב, לתכנית "שולחן עגול" שתחשוף בפניכם הרבה יותר על 'ביזגנב', סיפורי ההצלחה של העסקים בדרום ועוד.
ביום חמישי הקרוב רדיו דרום והרשות לפיתוח הנגב מביאים לכם תכנית רדיו ייחודית, "שולחן עגול", בה יספרו לכם על פורטל 'ביזבנגב', על סיפורי ההצלחה הגדולים של העסקים הקטנים והבינוניים בדרום, טיפים לשימוש בפורטל ועוד הרבה יותר. את התכנית יגישו לאה סולומון-יהושוע ופלורין גדלבסקי, מנהלת מיזם 'ביזבנגב'. אז אם אתם שואלים את עצמכם מה זה בכלל פורטל 'ביזבנגב', בשביל זה אנחנו כאן.

צילום: אור אלכסנברג

מיזם ביזבנגב הוקם ברשות לפיתוח הנגב של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. המיזם שם לו למטרה למנף את מהלכי הפיתוח וההשקעות הממשלתיות בנגב ולסייע לעסקים הקטנים והבינוניים לזהות את ההזדמנויות העסקיות ולפתח את הכלכלה המקומית, מתוקף מנדט שניתן כחלק מהחלטת ממשלה לפיתוח העסקים בנגב. פורטל ביזבנגב מהווה זירה עסקית לעסקים בנגב ומייצר חיבורים פרואקטיביים בין מוסדות וארגונים גדולים באזור לבין העסקים הקטנים והבינוניים. "המטרה המרכזית היא לייצר את החיבורים בין העסקים הקטנים והבינוניים לבין הארגונים והמוסדות, כדי שתהיה פה כלכלה מקומית, כדי שתהיה תעסוקה, כדי שיהיה פה המשך בר-קיימא לעסקים להמשיך ולהתפתח", מסבירה פלורין גדלבסקי, מנהלת מיזם 'ביזבנגב' ברשות לפיתוח הנגב.

נכון להיום יש באינדקס העסקים של פורטל ביזבנגב מעל ל-2,200 עסקים רשומים מהנגב. הפורטל מהווה זירת B2B ייחודית רק לעסקים בנגב, בה מנגישים את כל ההזדמנויות העסקיות במרחב, כגון מכרזים חמים ובקשות להצעות מחיר ישירות מהארגונים המובילים בנגב לעסקים הרשומים בפורטל. זאת, ללא דמי תיווך ותוך חיסכון אדיר של דמי שיווק ופרסום שעסקים אלו היו צריכים להשקיע על מנת להגיע לגופים אלה. פלורין מסבירה שמדובר פשוט בהנגשה של מידע ויצירת חיבורים.
"הרבה מהמידע על ההזדמנויות העסקיות לא נגיש לעסקים הקטנים והבינוניים פה בגנב, מכל מיני סיבות כמו חסמים של חיפוש מידע או יכולת לשווק את עצמם… הפורטל בעצם מנגיש את המידע בצורה קלה וידידותית. הפורטל מרכז את כל המכרזים הפומביים, כשהם מתמצתים וברורים וכל עסק מקבל את המכרז הרלוונטי לתחום העיסוק שלו באמצעות 'סוכן חכם' שהטמענו בפורטל", מבהירה פלורין. כמו כן, בפורטל מערכת חכמה לניהול הצעות מחיר, בה קניינים מהמוסדות בנגב שולחים בקשות להצעות מחיר ואלו מגיעות ישירות למייל של אותם בעלי העסקים בפורטל בהתאם לתחום העיסוק שלהם, כך מתבצע המסחר הלכה למעשה.

צילום: אור אלכסנברג

איך זה קורה בפועל

אם תהיתם מה עליכם לעשות כדי להיות רשומים בפורטל, התהליך מאוד פשוט, מהיר וחינמי. עליכם למלא מספר שדות לגבי העסק שלכם כדי להירשם, ולאחר מכן כל המידע פשוט יהיה נגיש עבורכם. "ברגע שהעסק נרשם לפורטל הוא כבר חשוף לכל ההזדמנויות העסקיות שהפורטל מציע. הוא גם נמצא בתוך אינדקס העסקים הכי גדול בנגב שהצוות שלנו אוסף, מלקט ומעדכן ברמה היום יומית, ככה שאם מנהל רכש או קניין רוצים לחפש ספק מהנגב הם יוכלו להיכנס לפורטל ולאינדקס, ולאתר את הספק הרלוונטי. העסק שנרשם לפורטל מקבל פרסום בחינם, לוגו ופירוט של העסק. הכל בתמיכה ובתקצוב של הרשות לפיתוח הנגב כדי שהעסקים הקטנים והבינוניים בנגב יתפתחו", מבהירה פלורין. מאז שעלה האתר בוצעו בו עסקאות של למעלה מ-10 מיליון ש"ח רק בהליכי הצעות מחיר, והנתונים גבוהים בהרבה כאשר מדברים על מכרזים. זה כסף ישיר שעבר מהספקים הגדולים במרכז לספקים קטנים ובינוניים בנגב. ניתן לראות כי בכל חודש מתבצעות עסקאות בסך ממוצע של 1,000,000 ₪ בעקבות החיבורים שנוצרו בפורטל ביזבנגב.

דרך נוספת באמצעותה מסייע פורטל ביזבנגב לעסקים, היא בעזרת כנסי "עושים עסקים". הכנסים מנגישים ומשמשמים פלטפורמה לחשיפת העסקים הקטנים והבינוניים ו"נטוורקינג" מול מקבלי ההחלטות במוסדות הגדולים בנגב, בכך מוגברת הפעילות הכלכלית המקומית. המוסדות הגדולים בנגב משמשים כעוגן בפעילות הפורטל כאשר תקציבי הרכש המצרפיים שלהם בעלי השפעה מכרעת על הכלכלה המקומית. "דוגמא טובה לכך היא של בעל עסק שבאמצעות כנס שערכנו התחבר למערך הרכש של בית החולים סורוקה. זה ספק שהתקשה להגיע למוסד מכובד שכזה ללא תמיכת המיזם.. באמצעות "ביזבנגב" הצליח בעל העסק המקומי להתחרות בספקים מאזורים אחרים בארץ, שעד היום חלשו על החלק הזה בתוך בית החולים. היום העסק מהנגב עובד איתם ואפילו צומח ומתפתח איתם", משתפת פלורין.

צילום: אור אלכסנברג

העסקים בנגב מתחילים להבין שיש להם הזדמנויות עסקיות רבות, וזאת הודות לפורטל ביזבנגב. מדובר במיזם של גוף ציבורי, הרשות לפיתוח הנגב, שמטרתו לתרום נטו לעסקים בנגב. "יש פה זירת מסחר שוקקת, העסקים צריכים להיות תחרותיים, דינאמיים וערים לכל ההזדמנויות העסקיות שהמרחב מייצר", מסכמת פלורין. כדי לשמוע יותר על פורטל ביזבנגב ועל ההתפתחות הכלכלית של הנגב, האזינו ביום חמישי הקרוב לתכנית "שולחן עגול" שתראה לכם למה כדאי לעסקים קטנים ובינוניים בנגב להירשם לפורטל 'ביזבנגב'.

"שולחן עגול", משודרת ביום חמישי ה-21.12.17, בין השעות 12:00-14:00, בהגשת לאה סולמון-יהושוע ופלורין גדלבסקי, רדיו דרום 97fm ו-95.8 fm.