קוביות חצילים מטוגנות בציפוי פריך – תוספת ממכרת וטעימה
מצרכים:
1 חציל קלוף חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
2 ביצים גדולות
2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
כשליש כוס קמח לבן
3/4 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
– כדי להיפטר ממרירות החציל: מפזרים על קוביות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
– בצלחת 1- שמים קמח.
– בקערית 2- מערבבים ביצים עם שום כתוש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור.
– בצלחת 3- שמים פירורי לחם.
– מחממים מחבת עם כחצי כוס שמן (אש גבוהה).
-מצפים את קוביות החצילים בקמח, לאחר מכן טובלים בקערית עם ביצים ובסוף מצפים בפירורי לחם.
– כשהשמן חם מטגנים את קוביות החצילים כ2 דקות מכל צד (אש בינונית), עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
* מומלץ להגיש את קוביות החצילים עם טחינה או רוטב צ'ילי מתוק.
המתכון לקוח מתוך האתר 'מתכונים ב-10 דקות'. לצפייה במתכון ובמתכונים נוספים לחצו כאן
לכניסה לעמוד הפייסבוק של 'מתכונים ב-10 דקות' לחצו כאן