המתכון בכוסות ולא בגרמים
התערובת אפשר ליצוק לכל מני תבניות בכל הצורות
תבנית 24
מצרכים:
3 כוסות קמח תופח
חצי כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
2 כפות רום
1 כפית סודה לשתייה או 1 אבקת אפייה
1.1/4 כוס מים /חלב / מיץ תפוזים
1 כוס שמן
6 כפות שוקולית
5 ביצים
1/4 כוס פיסטוקים טחונים. או המלצה שלי במקום פיסטוק פיקאן מסוכר
לציפוי השוקולד:
250 גרם שמנת מתוקה
360 גרם שוקולד מריר משובח
כף ברנדי או רום
אופן הכנת הציפוי:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר להכניס את כל החומרים חוץ מהביצים ולערבב ביחד,
2. לאחר שהתערובת מעורבבת טוב , מוספים את הביצים אחת אחת בלי להפסיק לערבב.
3. את התערובת להעביר לתבנית 24 .
4. את העוגות אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל- 40-45 דקות בערך , לפני שמוצאים בודקים עם קיסם באמצע העוגה אם הוא יוצא יבש.
5. לקרר את העוגה טוב, וליצוק עליה את הגנש ולקרר
המתכון הנפלא באדיבות קבוצת הפייסבוק "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"