נשנוש פרווה טעים שמומלץ להגיש כמנה ראשונה לצד רוטב צ'ילי מתוק.
מצרכים (25-30 כדורים)
800 גרם פרחי כרובית טרייה או משקית קפואה
1 בצל קטן קלוף חתוך גס
1 שן שום קצוצה
2 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית/קנולה
שליש כוס פרורי לחם
כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: 2/3 כוס פרורי לחם
אופן הכנה:
– אם משתמשים בכרובית טרייה יש לבשל אותה לפני במים: ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך 10-12 דקות עד לריכוך (עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית). מעבירים למסננת. אם מכינים מכרובית משקית קפואה- מספיק לשים כדקה בקערית עם מים רותחים ולסנן.
– מניחים במעבד מזון את פרחי הכרובית, הבצל והשום וטוחנים עד למרקם גרגירי קטן. מעבירים לקערה ומוסיפים לביצים, שמן, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בנדיבות.
– יוצרים כדורים בקוטר של 3-4 ס"מ ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר האפייה המשומן (הערה: במידה והתערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת).
– מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך 35 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
– מוציאים מהתנור ומניחים לכדורים להתקרר לטמפ' החדר.
* מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק
המתכון לקוח מתוך האתר 'מתכונים ב-10 דקות'. לצפייה במתכון ובמתכונים נוספים לחצו כאן
לכניסה לעמוד הפייסבוק של 'מתכונים ב-10 דקות' לחצו כאן