מתכון למרק משביע ועשיר בטעמים עם גזר, לפת, סלרי, עדשים כתומות, גריסים ואטריות.
מצרכים (כ-6 מנות)
בצל בינוני קלוף קצוץ
3 שיני שום קלופות פרוסות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להמיר גזר בכוס קוביות דלעת)
לפת בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות (אפשר לשים במקום תפו"א בינוני)
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
חצי כוס גריסים שטופים ומסוננים
9 כוסות מים רותחים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי כוס אטריות דקות
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כמון (לא חובה), מעט פלפל שחור.
אופן הכנה:
– מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, גזר, לפת וגבעולי סלרי (את העלים שומרים בצד) ומערבבים כדקה. מוסיפים עדשים כתומות, גריסים ומוזגים מים רותחים. מתבלים בכורכום ומעט פלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
– מכסים את הסיר ומנמיכים לאש בינונית- נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.
– מוסיפים את עלי הסלרי, עלי הכוסברה והאטריות הדקות. מתבלים באבקת מרק, כמון ומלח ומבשלים כ-15 דקות נוספות. טועמים ומתבלים תיבול לפי הטעם.
המתכון לקוח מתוך האתר 'מתכונים ב-10 דקות'. לצפייה במתכון ובמתכונים נוספים לחצו כאן
לכניסה לעמוד הפייסבוק של 'מתכונים ב-10 דקות' לחצו כאן