התנהלות כושלת של המדינה או שמא של המוסד? בימים האחרונים עלתה לכותרות, שוב, סוגיית סגירתו האפשרית של מדרשת שדה בוקר. משרד החינוך ומשרד האוצר טוענים שהתנהלות גרעונית של המדרשה היא זו שמביאה לסגירתה. מנגד, שר החינוך, נפתלי בנט, ומספר רב של חברי כנסת, התבטאו בימים האחרונים על כך שבכוונתם להילחם על כך שהמוסד, הנושא את שמו של בן גוריון, לא ייסגר.
מדרשת שדה בוקר הוקמה 1973 והיא תאגיד שהמדינה שותפה לו ב-60%. תחילת הקמת הנקודה היה בשנת 1962 אז הוקמו המבנים הראשונים של בית ספר שדה. היום תאגיד המדרשה חולש על ׳התיכון לחינוך סביבתי׳ שמנהל פנימיה , מכינה קדם צבאית ובית ספר למנהיגות ובית ספר שדה.
שר החינוך נפתלי בנט הגיב לנושא והבטיח להציל את המדרשה. "אנחנו הופכים עולם כדי להציל את שדה בוקר. הם נכנסו לחובות מאוד כבדים, בנינו תוכנית הצלה או שיקום. אנחנו חייבים שיתוף פעולה גם שלהם, אנחנו נרתמים בכל כוחנו לשמור על המוסד הזה ואנחנו צריכים את העזרה שלהם", כך שר החינוך.
הבוקר שוחחנו בנושא עם ערן דורון, ראש מועצת רמת נגב, שבשטחה נמצאת המדרשה, ובניגוד לקולות הרווחים בימים האחרונים – ערן דורון מפנה אצבע מאשימה כלפי הנהלת המדרשה ומאשים אותם במצב אליו הגיע המוסד הוותיק.