קורס מבוא לבירות: עשה ואל תעשה בטעימות

שתו יותר משלוק אחד כשאתם מנסים בירה חדשה: בירה היא לא כוסברה. ריחות יכולים להיות מדהימים, או לגמרי להרוס את החוויה. הטעמים יכולים להיות מתוחכמים או פשוטים. טעם הלוואי יכול להיות הסיבה שתחזרו לבירה הזאת, או שתעזבו אותה לגמרי. לכן, קחו את הזמן. תנו לכל בירה את הזמן שלה לפני שאתם מחליטים אם אהבתם או לא.

בירה היא כמו מקלחת – ההבדל בין תענוג ועינוי הוא בטמפרטורה: ולא, הכוונה היא לא שהבירה תהיה הכי-קרה-שרק-אפשר. למה? כי אם תקפיאו את בלוטות הטעם שלכם, לא תזכו לחוות את החווה במלואה. בירה צריכה להיות קרה – בטח לא חמה, אבל גם לא כמעט-קפואה.

בחרו את הכוס הנכונה: יש מלא סוגים. יש כוסות יפות, יש כוסות מהודרות, ויש פשוט כוסות שמתאימות לבירה שלכם. ישנן בירות שצריכות יותר אוויר, או בירות שצריכות להישמר קרות יותר – ולהן כוסות מיוחדים. כוס נכונה יכולה להעצים את חווית הבירה שלכם. נקודה.

סדר זה סדר: אם אתם יושבים לטעום יותר מבירה אחת, תמיד תתחילו מהבירה הבהירה והקלה ביותר, והגבירו את אחוז האלכוהול משם. אם תתחילו מהסוף, אתם עלולים להפסיד את הטעמים העדינים שמחכים לכם בהתחלה.

את תנסו לזכור שום דבר, כתבו: אוקיי, זה אולי קצת גיקי, אבל לזכור משהו בטעימות של בירה זה בלתי אפשרי, ומה אם תרצו לחזור לבירה שאהבתם במיוחד? תדאגו לכתוב לעצמם אילו בירות אהבתם יותר ואילו לא אהבתם בכלל. כתבו גם מה אהבתם בכל בירה. אם אתם כבר לא מצליחים לכתוב כלום, תנו לחבר-פיקח לרשום בשבילכם. כמו נהג-תורן, רק עם עט.

אל תתבשמו או שימו אפטר-שייב: נכון, אתם רוצים להראות הכי טוב כשאתם יוצאים לאירוע טעימות של בירות, שם יהיו בנים, בנות ו… בירות. אבל שימו לב! ריח זה אחד הדברים הכי חשובים בכל בירה שתנסו, ולכן ותרו על הבושם הפעם, כדי לא לבלבל את האף שלכם.

והכי חשוב – אל תשתו על בטן ריקה, ובטח אל תשתו ותנהגו.
תהנו באוקטובר-פסט!