מתכון לחג: מרק החרירה של מיכה

מקורו של מרק החרירה בין ערביי מרוקו אשר נהגו להכינו בחודש הרמדאן.
במרוקו מגשים את המרק גם בבוקר
אני יודע שקיימים עוד המון סוגי מתכונים לחרירה, אני מראה לכם אחד מהם שאותו אני עושה ומגיש.
המתכון למרק החרירה בסיגנון מיכה כלפה

חומרים למרק:
2 כוסות עדשים ירוקות ( שישבו 4 שעות במים לפחות )
2 כפות רסק עגבניות
1 חבילה כוסברה
1 חבילה פטרוזיליה
1 כוס אטריות דקות ( תוספת שלי )
1 סלרי עלים
3 בצלים לבנים

2 כוסות גרגרי חומוס שעברו השרייה של 24 שעות, והרתחה לריכוך.
2 תפו"א
2 גזרים
3ליטר מים.
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית כמון
3 כפות מרק עוף
6 שיני שום כתושות
2 כפות קמח
כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
מי שרוצה ואני ממליץ להוסיף 2 קישואים קצוצים לקוביות למרק

אופן ההכנה:
1. את הגזר , תפו"א . הקישואים, והסלרי חותכים לקוביות קטנות.
2. בסיר גדול מטגנים מעט את הבצל , ואז מוספים את החומוס העדשים והשום והעגבניות.
3. מוספים את המים ושאר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מדללים קמח בכוס מים ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד.
4. מסירים את הקצף שהצטבר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך שעה וחצי.
**לפניי ההגשה יש הנוהגים לסחוט לימון לצלחת