מתכון מענג ללשון בקר ופטריות מתוך קבוצת הפייסבוק "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"
לשון בקר במשקל של עד 2 קילו
חומרים לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 סלסלות פטריות
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
6 שיני שום פרוסות
1 ליטר מים
3 כפות אבקת מרק פטריות
פלפל ומלח לפי הטעם
חצי כפית כורכום
3 עלי דפנה
חצי כפית גרגרי כוסברה
*** מי שרוצה יכול להוסיף פפריקה מתוקה ורסק עגבניות
אופן ההכנה:
1. את הלשון מרתיחים במים 20 דקות ושופכים את המים.
2. ממלאים מים חדשים ומבשלים עוד 50 דקות עד שעה ואז שוב פעם שופכים את המים.
3. מקלפים את הקליפה שעל הלשון עם סכין אם צריך.
4. פרסים את הלשון לפרוסות בעובי של אצבע , ומסדרים בסיר .
5. מערבבים את כל חומרי התבלון בקערה עם הפטריות ושופכים על פרוסות הלשון.
6. אם צריך מוספים עוד מים ומעלים את הסיר על האש לרתיחה , לאחר שרתח מורדים לאש נמוכה להמשך בישול עם מכסה של 40 דקות או עד שהבשר רך.
8. צריך לצמצם את המים כך שרק הרוטב ישאר.
בתיאבון!