בוטנים, אגוזי קשיו, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פיסטוקים, אגוזי מלך והיד עוד נטויה. ישנם סוגים ומינים רבים של פיצוחים שכולנו אוהבים. במידה מסוימת אפשר להגיד שפיצוחים הפכו למאכל לאומי כאן בארץ. אם אתם עם חברים, אחרי ארוחת שישי או חג, או צופים במשחק כדורגל.
כולנו אוהבים לפצח גרעינים ואגוזים, אבל האם אנחנו יודעים עליהם הכל? לקראת ראש השנה שייערך מחר, ריכזנו עבורכם את הדברים החשובים ביותר שצריך לדעת על פיצוחים. כך, תוכלו להעביר את ימי החג עם המשפחה והחברים, ליהנות מהפיצוחים וגם לדעת קצת יותר על מה שאתם אוכלים.
– העדיפו אגוזים טבעיים ואורגניים אל פני אגוזים קלויים: אגוזים ופיצוחים מאוד רגישים חום, חמצן ואור. לכן, חשוב לאחסן אותם במקרר שלא יתקלקלו, אך גם לאכול אותם בצורתם הטבעית. במידה ואתם קולים את האגוזים, החום המאסיבי פוגע הערכים התזונתיים של האגוז והוא מאבד מהערך הבריאותי שלו. במידה והחלטתם כן להשתמש באגוזים קלויים, מומלץ לא לעשות זאת בטמפרטורה הגבוהה מ-76 מעלות צלזיוס, אחרת התהליך יפרק את השומנים שבאגוז.
– אכלו עד 50 גרם פיצוחים ליום: מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) קבע שהכמות הכי טובה לשמירה על תזונה נכונה היא 50 גרם פיצוחים ליום, כדי שכמות השומן הרווי לא תעלה על 4 גרם. לצורך הדוגמה, 50 גרם שווה ל-35 שקדים בינוניים, 40 בוטנים, 10 אגוזי מלך וחופן של גרעיני חמניות.
– פיצוחים הם ממשפחת השומנים: גרעינים ופיצוחים הם מזונות עשירים בשומן. פיצוחים מספקים לנו שומן טוב שבריא לגוף, אך כמובן הכל במידה. ישנם סוגי שומן שונים במגוון הגרעינים והפיצוחים, לכן חשוב להבדיל בין הסוגים השונים ולדעת לצרוך אותם בכמות המתאימה. קחו למשל לדוגמה, מנת גרעינים של 15 גרם מכילה בממוצע 95 קלוריות ו-9 גרם שומן.
– הימנעו ממלח: ברור לכולנו שפיצוחים טעימים יותר כשהם ממולחים, המלח מדגיש את טעם הגרעין/אגוז ומוסיף. אולם, פיצוחים הם גם דלים בנתרן ואינם מעלים את לחץ הדם. יחד עם זאת, במידה ותבחרו בפיצוחים ממולחים או שתוסיפו מלח בעצמכם אתם פשוט תהפכו את היתרון לחיסרון. לכן, נסו להתרגל לטעמם הטבעי של האגוזים והגריעינם כדי לשמור על אורך חיים בריא יותר.
אז אחרי שלמדתם קצת יותר על גרעינים, אגוזים ומה שביניהם, אפשר להגיד שאתם מוכנים ויכולים לצאת לרכוש את הפיצוחים שלכם לחג הקרוב!
המלצה שלנו- קנו את הפיצוחים והגרעינים רק אצל פיצוחי באסם. לפרטים נוספים בעמוד הפייסבוק לחצו כאן